Background Image
تا قبل از پیدایش وسایل نقلیه موتوری، دوچرخه از مهمترین و رایج ترین سیستم‌ های حمل و نقلی در شهرها به شمار می رفت. رشد سریع و گسترش روز افزون وسایل نقلیه موتوری از یک سو و عدم فرهنگ سازی وسیع سبب شده است تا جایگاه دوچرخه در حمل و نقل شهری به واسطه کاهش ایمنی راکب، به شدت افت پیدا نماید و به مرور نقش آن به عنوان یکی از مدهای حمل و نقل درونشهری کمرنگ گردد. در مقابل تشویق به استفاده از دوچرخه علاوه بر مزایایی که در بهبود شاخص های سلامتی شهروندان به همراه دارد، منجر به کاهش ترافیک ، صرفه جویی در مصرف سوخت، بهبوود مشکلات پارکینگ و … خواهد شد.

طراحی مسیرهای دوچرخه سواری

مهمترین شاخص هایی که در طراحی مسیرهای دوچرخه باید مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:
  • توجه به شیب معبر و تعیین نوع دوچرخه بر حسب شیب مسیر
  • پوشش کاربری های جاذب سفر، نقاط ترانسفر و ایستگاه های حمل و نقل همگانی
  • اتصال، همپوشانی و یکپارچگی مسیرها در بین نواحی و مناطق مختلف شهر
  • برآورد و جانمایی خانه های دوچرخه و پارکینگ های مورد نیاز
  • هندسه مسیر، روسازی، تابلوگذاری و طراحی علائم افقی
  • ایمن سازی مسیر
Left_side_of_Flying_Pigeon

ایمنی دوچرخه سواران

مهمترین شاخص هایی که در طراحی مسیرهای دوچرخه باید مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:
متاسفانه در کشورمان خطرات موجود در مسیرهای دوچرخه سواری بیشتر از ابعاد واقعی در نظر گرفته شده و مورد تبلیغ قرار گرفته است. این احساس فقدان ایمنی کافی برای دوچرخه سواران، یکی از مهمترین دلایل بازدارنده استفاده از این مد حمل و نقلی در شهرهای ایران است.
عمده ترین دلیل پایین بودن سطح ایمنی در شبکه مسیرهای دوچرخه سواری، عمدتاً ناشی از کمبود زیرساخت ها و تسهیلات است. در این راستا در نظر گرفتن تدابیر لازم جهت ارتقا ایمنی راکبین دوچرخه، امری مهم و ضروری تلقی می نماید.
مجموعه طابران سعی دارد تا با نگرشی نوین به مقوله زیرساخت ها و تدابیر ایمنی مسیرهای دوچرخه سواری، بستر مناسبی را جهت ارتقا سهم سفرهای روزانه با دوچرخه فراهم آورد. مقالاتی که توسط تیم همکار در مجموعه طابران تالیف گردیده است، گواه بر این ادعاست. همکاران این مجموعه در زمینه طراحی مسیرهای دوچرخه سواری در تهران نیز از سابقه و رزومه قابل قبولی برخوردار هستند. به گونه ای که تجربه طراحی مسیر در ۱۳ منطقه (مناطق ۱-۲-۳-۴-۵-۶-۷-۸-۱۱-۱۲-۱۳-۱۴-۱۸) از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران را به همراه دارند.
bicyle-2

مدل تطبیقی

شهر آمستردام در هلند را می توان به عنوان نمونه یک شهر پیشرو در زمینه استفاده از دوچرخه قلمداد و معرفی نمود. در این شهر ۷۵۰ هزار نفری، ۸۰۰ هزار دستگاه دوچرخه وجود دارد. ۶۰ درصد از حمل و نقل داخلی آمستردام به وسیله دوچرخه انجام می شود
در سال ۲۰۰۷ تنها ۱۸ نفر به دلیل حوادث رانندگی با دوچرخه در این شهر کشته شده اند.
آمستردام توانسته است زیرساخت های خود را با فرهنگ دوچرخه سواری همراه کند. ۴۰۰ کیلومتر برای ساخت مسیر ویژه دوچرخه سواری در کنار خیابان ها و ساخت پارکینگ هایی برای این وسیله نقلیه اختصاص یافته است. این پارکینگ ها نیز برای نگهداری دوچرخه ها هزینه های بسیار کم و سمبلیک دریافت می کنند. بسیاری از ساکنان آمستردام می گویند رفت و آمد با دوچرخه را به دیگر وسایل حمل و نقل ترجیح می دهند زیرا دوچرخه، ارزان، سریع و دوست محیط زیست است. اهالی بزرگترین شهر هلند همچنین معتقدند برای پارک دوچرخه نیازی به مساحت زیادی نیست و دوچرخه سواری یک ورزش است. آمارها نشان می دهند ۶۰ درصد از حمل و نقل داخلی آمستردام به وسیله دوچرخه انجام می شود. از جمله دلایلی که باعث می شود مردم از دوچرخه استفاده کنند می توان به هزینه های بالا پارکینگ خودرو و بسته بودن بسیاری از خیابان ها برای ورود خودروها یا یک طرفه بودن خیابان ها اشاره کرد.
bicycle-fence-street-city-hd-wallpaper fit
07
06
05
04
03
02

خدمات دیگر

bus
حمل و نقل همگانی
traffic-cone
ایمنی و ترافیک
laptop
تولید نرم افزار حمل و نقل همگانی
transportation-management
حمل و نقل درون-برون کارخانه ای
arezesanji
عارضه سنجی